Jdi na obsah Jdi na menu
 


Okrsková soutěž Janov- 16.5.2009

18. 5. 2009

Okrskové kolo soutěže v požárním sportu  16.5.2009  Janov

Na místním fotbalovém hřišti  bývá téměř každou sobotu dost rušno.  Stejně tak tomu bylo i v sobotu  16.května. Míč na hrací ploše by jste však hledali marně . Ten dnes vystřídali hadice proudnice a savice . Po šesti letech se v Janově konala okrsková soutěž sborů dobrovolných hasičů.

Soutěže se zúčastnilo sedm družstev mužů (Čistá, Strakov, Benátky ,Trstěnice, Trstěnice ,,B‘‘, Chmelík , Janov) a tři družstva žen (Čistá , Benátky ,Janov).Osmičlenná družstva  změřily síly v požárním útoku, štafetě 4x100m a  v běhu na 100m s překážkami . Hasiči se museli poprat nejen s překážkami na trati, ale také s dešťovými přeháňkami. Kvůli bezpečnosti závodníků musela být z dráhy pro štafetu i jednotlivce odstraněna kladina.

 Ve štafetě 4x100m byla obě naše družstva na 3. místě. V druhé disciplíně běhu na 100m s překážkami zaběhli naši závodníci  Jitka Jirečková a Vítězslav Kabrhel  druhý nejlepší čas.  Celkový součet časů stačil mužům na 2místo , ženám na 3. místo. 3. místo patřilo ženám i v poslední , divácky nejatraktivnější disciplíně požárním útoku. Muži  zaběhli  nejlepší  útok dne  a časem 36s. vyhráli poslední disciplínu. Celkové pořadí soutěže se určí součtem bodů v jednotlivých disciplínách. Nejnižší součet  bodů-6 měla dvě družstva Janov a Benátky .  V takovém případě o vítězi rozhoduje čas požárního útoku. A tak se muži z Janova  stali vítězem okrskového kola  a společně s hasičkami z Čisté si  zajistili účast v okresním kole ,  které se koná 12.7. v Sádku.

Složení družstev SDH Janov

muži

ženy

Libor Simon

Marie Jirečková

Vítězslav Kabrhel

Jitka Jirečková

Miroslav Jireček

Anna Jánová

Petr Jireček

Edita Hájková

Petr Kalousek

Radka Pechancová

Zdeněk Bureš

Petra Machková

Jaroslav Fendrych

Pavlína Štiková

Jan Vrchota

Hana Mišková

                                              

Pořadí družstev

muži

ženy

1.      Janov

1.  Čistá

2.      Benátky

       2.  Benátky

3.      Strakov

3.  Janov

4.      Čistá

 

5.      Chmelík

 

       6.   Trstěnice

 

       7.  Trstěnice ,,B‘‘