Jdi na obsah Jdi na menu
 


Pyrocar 2007

8. 9. 2007

 

Obrazek

Dne 8.9.uspořádal velitel okrsku zájezd na Pyrocar.  Pyrocar je největší setkání požárních automobilů v České republice, které se každoročně koná v Přibyslavi na letišti. Zájezdu se zúčastnili hasiči z šesti sborů v okrsku, chyběli pouze hasiči z Benátek. Z našeho SDH na výlet odjelo pět členů (Klusoň F. , Černý L. , Machek M. ,Jireček P. a Jireček O.

            V Přibyslavi jsme měli možnost shlédnout nejmodernější požární techniku ,ale i historická požární vozidla. Celkem se zde představilo více než 250 automobilů z celé republiky  i ze zahraničí. K vidění byla ukázka hašení parní stříkačkou,  hasičský  transportér  , automobily s výsuvnou plošinou a mnoho dalších zajímavostí, které na  silnicích nepotkáváme denně. Půlminutové houkání sirén všech automobilů , soutěž v  požárním útoku "O pohár města Přibyslavi,, a vyhlídkové lety nad Českomoravskou vrchovinou  přilákali do areálu letiště mnoho lidí.   Největším lákadlem ale  byla ukázka hašení požáru z vrtulníku.

            Celá akce byla poznamenaná špatným počasím a  i mi jsme Přibyslav opustili dříve. I přesto myslím že zde bylo co vidět a ten  kdo se rozhodl pro návštěvu Pyrocaru rozhodně nebyl zklamán .

Ondřej Jireček

 

Náhledy fotografií ze složky PYROCAR - 8.9.2007 Přibyslav