Jdi na obsah Jdi na menu
 


Výlet do Královy zahrady

11. 3. 2007

     

V neděli 11. března jsme uskutečnili pěší výlet do přírodních rezervací Králova zahrada a Psí kuchyně. V jednu hodinu jsme měli sraz před školou a pak už naše kroky směřovaly směrem na Modřínku. Výpravy se zúčastnili: Lucka Seifertová, Bára Klejchová, Anička Jánová, Áňa Jánová, Petra Machková, Bětuška, Eliška, Jitka a Marie Jirečkovi, Petr Jireček, který nás celou cestu vedl, potom samozřejmě naše vedoucí paní Jirečková a velký kus cesty ušel také malý Dominik s paní Jánovou.

      Ještě jsme ani nevyšli ze vsi a už jsme měli první zastávku, protože nás zaujali krásní hafani pana Kohouta. Pak už naše cesta vedla polem a lesem, kde bylo spousta bláta a kalužin. Do Královy zahrady, která byla naším hlavním cílem jsme dorazili kolem půl čtvrté. Už z dáli jsme viděli bílo a když jsme se ještě přiblížili, ucítili jsme vůni bledulí. Ty zde kvetou na sedmnácti hektarech. No prostě nádhera. Chvíli jsme se pokochali, udělali pár fotek, ale potom už nastal čas odchodu. Čekala nás ještě dlouhá a namáhavá cesta.

    Domů jsme se vrátili asi po šesté hodině, kdy už se stmívalo, celí špinaví a někteří také zmoženi. Ale výlet za to určitě stál. Tak honem pospěšte, ať tu bílou nádheru ještě stihnete!

Marie Jirečková ml.

 

Náhledy fotografií ze složky Výlet - KRÁLOVA ZAHRADA