Jdi na obsah Jdi na menu
 


Závod požárnické všestrannosti - Podzimní kolo hry Plamen

27. 10. 2009

Soutěž se konala 25.10. v Nové Vsi u Litomyšle. Na start branného závodu se postavilo 36 hlídek mladších žáků , 36 hlídek starších žáků , 4 hlídky dorostenců, 5 hlídek dorostenek a jedno družstvo dorostu smíšeného. V soutěži jednotlivců soutěžilo 8 dívek , a 10 mužů.  Na tříkilometrové traťi závodníci prověřili znalosti z požární ochrany , základů topografie, první pomoci a vázání uzlů. Dále změřili síly ve střelbě ze vzduchovky a překonání vodorovného lana. Dráha pro dorostenecké kategorie je ještě delší, zhruba o 3km, které jednotlivá družstva nabíhají podle zadaného azimutu.

Za SDH Janov soutěžila  3 družstva.  Družstvo mladších žáků (Kateřina Benková  , Eliška Košňarová , Eliška Jirečková , Alžběta Jirečková , Ivana Rejmanová)     starší žáci (Markéta Benková,Tomáš Soukup, Michal Klusoň , Tomáš Tauer ,Václav Rejman)     družstvo dorostenek (Anna Jánová, Markéta Benková, Irena Tauerová, Radka Pechancová , Barbora Halouzková) a Jitka Jirečková , která startovala v kategorii dorostenky-jednotlivci

Nejlépe se dařilo družstvu mladších žáků , které v celkovém hodnocení obsadilo pěkné  14.místo. Za dobrý výsledek lze považovat i 3 místo dorostenek. Starší žáci trať proběhli v jednom z nejpomalejších časů své kategorie, navíc přidali mnoho zbytečných trestných bodů . Do jarního kola hry Plamen přezimují až na 26. místě. Největší  pozornost celé naší výpravy byla soustředěna na účastnici mistrovství republiky Jitku Jirečkovou. Ta trať proběhla pouze s drobnými chybami . Při pohledu na vyvěšené výsledky přišel šok. Jitka Jirečková byla diskvalifikována za nesprávné? otisknutí razítek z kontrolních  bodů. Toto posouzení bylo v rukou pouze jednoho rozhodčího- člena právě toho SDH jehož závodnice obsadily 1.,2. a 3. místo.

Původním termínem konání soutěže byla sobota 17.10, pro nepřízeň počasí však soutěž byla přesunuta na neděli  25.10. Což se ukázalo jako dobrý tah ,celou soutěž provázelo  výborné počasí. Jen pořadatelé měli s přípravou více práce. Na startovní čáru se letos postavilo kolem 560závodníků, což je nejvíce za celých 35 let trvání hry Plamen .Velké poděkování patří Milanu Hřebíčkovi, který se postaral o dopravu.A s novým vozem Fiat Ducato by dnes  do Nové vsi trefil i poslepu.

celkové výsledky                                          článek Svitavský deník